Kroatiaan perheen kanssa

Kroatia oli vielä vuosikymmen sitten melko tuntematon matkakohde, kunnes se nousi upean luontonsa ja ihmisten vieraanvaraisuuden ansiosta suosituksi reissukohteeksi. Kroatia matkat soveltuvatkin loistavasti koko perheelle ja sieltä löytyy tekemistä ja nähtävää pidemmänkin vierailun ajaksi. Se tarjoaa monipuolisen ja runsaan valikoiman aktiviteetteja, kuten vesiaktiviteetteja, teemapuistoja ja paljon muuta. Kroatiassa voi harrastaa myös lukuisia ulkoilma- ja retkeilyaktiviteetteja. Lapsiperheille sopivia majoitusmahdollisuuksia löytyy niin rannikon suurista kaupungeista kuin pienemmistäkin paikkakunnista.

Kroatian kirkkaat vedet houkuttelevat uimaan

Kroatian kirkkaat ja lämpimät vedet houkuttelevat uimaan, snorklaamaan ja sukeltamaan. Vesi on kesäisin lämmintä, joten koko perhe viihtyy vesiaktiviteettien parissa vaikka koko päivän. Uimiseen voi yhdistää myös muun muassa melontaa tai purjelautailua. Kaupungeista järjestetään veneretkiä rannikon kauniille saarille, jolloin pääsee nauttimaan koko päivän kristallinkirkkaasta merestä. Perheen kanssa matkaillessa paras vaihtoehto voi olla pakettimatka Kroatiaan, jolloin pääsee nauttimaan matkailun helppoudesta ja myös hotellialueen tarjonnasta. Hotellien uima-allasalueet kutsuvat viettämään rennomman päivän uiden ja leikkien ja illalla voi nauttia hotellin viihdetarjonnasta.

Kroatian upea luonto houkuttelee koko perheen ulkoilemaan

Kroatian upea luonto tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja aktiviteetteihin. Rantapäivien lisäksi voit patikoida vuorilla, kalastaa meren rannoilla tai vaeltaa luonnonpuistoissa. Kroatiassa on paljon erilaisia ulkoilureittejä, jotka sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Voit valita lyhyemmän reitin tai pitkän retken, joka voi kestää parhaimmillaan jopa useita päiviä. Reittien varrella voit nauttia maisemista ja tutustua paikalliseen luontoon ja eläimiin. Ulkoilureiteillä on usein opastus- ja infopisteitä, joista saat tietoa alueesta sekä turvallisuusohjeita. Pakettimatkalla voit myös valita opastetun retken, jonka aikana pääset katsomaan kaikki upeimmat nähtävyydet. Kroatia matkat tarjoavatkin henkeäsalpaavan upeita nähtävyyksiä, jotka kannattaa käydä katsomassa!

Kroatiassa voit myös nauttia historiasta

Kroatia on myös täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita. Monet kaupungit, kuten Dubrovnik, Split ja Zadar, tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia tutustua alueen menneisyyteen. Niihin voi tutustua paikan päällä tai osallistua opastetulle retkelle. Kroatiassa on myös paljon luonnonkauniita paikkoja, joissa voi nauttia alueen historiasta ja kulttuurista. Esimerkiksi Plitvicen kansallispuisto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Kroatian luontoon ja sen monimuotoiseen eläimistöön. Puiston alueella on myös useita historiallisesti merkittäviä rakennuksia, jotka ovat osa Kroatian menneisyyttä. Kroatiassa voit myös vierailla useissa museoissa ja gallerioissa, joista löydät esineitä ja teoksia aina antiikin ajalta nykypäivien taiteeseen asti. Niihin tutustuminen antaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia alueen historiasta ja kulttuurista sekä arvostaa sitä entistä enemmän.

Kroatia matkat ovat nykyään suosittuja erityisesti perheiden keskuudessa, mutta tämä upea maa sopii kaikille. Se tarjoaa upeaa luontoa, historiaa ja kristallinkirkkaat vedet, jotka suorastaan kutsuvat vesiurheilulajien pariin. Kroatia sopii aktiivisille matkailijoille sekä rennommasta hotellielämästä nauttiville. Suosittelemmekin ehdottomasti tutustumaan tähän loistavaan koko perheen kohteeseen!